Αγαπητοί Χιώτες και Φίλοι,

 

Τά Ηνωμένα Χιακά Σωματεία Αμερικής και Καναδά προσκαλούν όλους τους Χιώτες και τους φίλους τους για να παρευρεθούν στο 5ο Παγκόσμιο Αποδήμων Χίων και 53ο Ετήσιο Χιακό Συνέδριο των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά που θα γίνει στήν Χίο, από τις 2-6 Αυγούστου, 2007. Το φετινό Διεθνές Συνέδριο περιλαμβάνει εκδρομές για την νεολαία, ώστε να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας, ενα γλέντι στήν παραλία τού Βροντάδου, εκθέσεις Ζωγραφικής της Ασπασίας Μελή και Μουσική Φωτοπαρουσίαση (SLIDE SHOW) του Στράτου Βογιατζή στο Ομήρειο, μια σειρά προσκεκλημένων ομιλητών που θα συμμετέχουν σε σεμινάρια και συζητήσεις Χιακών και Ελληνικών θεμάτων; εκδρομή στα Ψαρά, και την μεγάλη δεξίωση για όλους τους αντιπροσώπους με δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Golden Sand στόν Καρφά. Στην διαρκεια του Συνεδρίου, για πρώτη φορά, θα γίνει παρουσίαση-ανάγνωση στην Δασκαλόπετρα του Βροντάδου, απο την παγκόσμια λογοτεχνηκή εταιρία οι Αναγνώστες του Ομήρου των έργων του μεγάλου μας ποιητή η Ιλιάδα και Οδύσεια, απο διακεκριμένους καθηγητές και ηθοποιούς από όλον το κοσμο. Εάν έχει την απαιτούμενη επιτυχία θα γίνεται καθε δύο χρόνια στην Δασκαλόπετρα, εκεί που κατα την παράδοση εδίδαξε ο Ομηρος.

 

Η Υπατη Στοά και το Διοικητικό Συμβούλιο ανυπομονούν να δουν όλα τα μέλη τις οικογένειες τους και τους φίλους τους στο Συνεδρίο, για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας ως Χιώτες. Το Συνέδριο θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους τους ομογενείς από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά να συναντηθούν με ομογενείς από την Ευρώπη, την Αφρική, την Αυστραλία, και Νότια Αμερική. Η παρουσία μας στην Χίο, αυτό το καλοκαίρι, θα ενισχύσει και θα υποστηρίξει την οικονομία του αγαπημένου νησιού μας.

Αλλη μια φορά, σας παρακαλούμε να βοηθείσετε την προσπάθεια μας και να συμβάλεται οικονομικά στην οργάνωση του 5ου Διεθνες Συνεδρίου των Αποδήμων Χίων. Γιαυτό παρακαλούμε να υποστηρίξετε το Λεύκωμα μας ή να γίνετε χορηγός του Συνεδρίου, καί να προάγετε την επιστολή μας στους γνωστούς και τους φίλους σας.

 

Γιά οποιαδήποτε πληροφορίες για το Συνέδριο, παρακαλούμε να καλέσετε τον Υπατο Πρόεδρο, Δημήτριο Kοντολίο, στο 201-960-9260, ή από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΌΝ, ή να μας στείλετε μήνυμα e-mail στο: jimik3567@aol.com ή στο chiossocieties@aol.com.

 

Οταν είσαστε στην Χίο, πριν και κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνέδριου,

μπορείτε νά έρθετε σε επαφή με τήν γραμματέα μας:

δις. Ειρήνη Γ. Ζαννίκου, Ένωση Ομογενών Χίου, Οδός Σγούτα 1, Χίος, 82 100, Ελλάδα

Τηλ: 22710-44616 (γραφείο), 693-695-9402 (κινητό)

 

Ο Αύγουστος είναι ο πιό εμπορικός μήνας του έτους για τον τουρισμό στην Χίο, γιαυτό σας παρακαλούμε μην καθηστερίσετε τις ρυθμίσεις σας.

 

Με εκτίμηση,

Η Οργανωτική Επιτροπή,

Γιαννης M. Κοντολίος, 201-767-6267

Στεφανος Μπουμπούλης, 781-589-7567

Στέλιος Σιδερίας, 201-262-4976

Δημήτριος B. Κοντολίος, 201-960-9260 (694-886-4536, κινητό στην Ελλάδα, μετά από της 30 Ιουλίου)